Vårdpersonal från andra avdelningar stöttade kirurgavdelningen genom att sluta upp på parkeringen utanför sjukhuset. En av dem var Elin Hedlund, som tidigare jobbar på kirurgavdelningen men som bytt arbetsplats. Foto: Maria Harning, SVT

”Vi visar fullt stöd” –sjukhuspersonal stödjer kirurgklinikens krav

Publicerad

Ett 70-tal anställda på Östersunds sjukhus visar sitt stöd till kirurgklinikens krav på bättre arbetsvillkor. Situationen är liknande på flera. Hör hur det är på andra avdelningar i klippet.

Under fredagen möttes personal från kirurgkliniken och regionledningen i ett krismöte. Upprinnelsen är en skrivelse från ett 20-tal läkare på kirurgen. De menar att situationen är ohållbar efter att många sjuksköterskor och undersköterskor har sagt upp sig efter att arbetstidsavtalet förändrades.

Utanför, på parkeringen, stod personal från andra avdelningar på sjukhuset.

– Det är många som har slutat hos oss också, säger Isa Chandler, nyutexaminerad sjuksköterska på infektionskliniken. Det innebär att det försvinner väldigt mycket kompetens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.