Nattbild Östersund Foto: SVT

Villkorlig dom för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern döms till villkorlig dom för bland annat ha misshandlat en kvinna i februari.

Mannen,  som är 22 år, greps i Tyskland i början av mars. Han var då misstänkt för det som kallas falsk tillvitelse. Han hade i slutet av februari falskeligen polisanmält en rumskamrat på det asylboende han bor på för grov misshandel.

Efter att polisen förhört 22-åringen så försvann han från asylboendet, men stoppades alltså av polis i Tyskland och återsändes till Sverige.

22-åringen visade sig också vara misstänkt för en misshandel tidigare på Artillerigatan i Östersund. En kväll, tidigare i februari, attackerade han en kvinna som han mötte på gatan genom att gripa tag i hennes haka, vrida runt huvudet och stoppa in fingrarna i munnen.

22-åringen har nekat till båda anklagelserna, men Östersunds tingsrätt dömer honom till villkorlig dom, samt att mannen ska betala 5000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Tingsrätten skriver att fängelse finns i straffskalan för båda brotten, men eftersom 22-åringen suttit frihetsberövad en tid så bestäms straffet till villkorlig dom.

Den dömde är inte misstänkt för någon annat av överfall på kvinnor som har polisanmälts under vintern och våren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.