Foto: Stig-Björn Sundell

Ytterhogdals rastplats får bra betyg

Uppdaterad
Publicerad

På nytt har Motormännens vägombud rankat de svenska rastplatserna längs vägarna. I Jämtland är det Ytterhogdals rastplats som hamnar i topp.

Motormännens rastplatsbedömning granskar främst funktionalitet, skötsel, tillgänglighet och utrustning. Det är inte i första hand skönhetsvärdena som ger pluspoäng. Intresseorganisationen Motormännen anser att rastplatserna måste ha en bra standard, så att de lockar till stopp på långa bilresor – något som främjar trafiksäkerheten.

Ytterhogdal längs E45 ligger cirka 45 kilometer norr om Sveg. Rastplatsen fick 807,5 poäng. Det kan jämföras med att de högst rankade rastplatserna i Sverige, Vojmån i Västerbotten och Skärsdalen i Halland, fick 890 poäng i rankingen. Lägst rankad av länsvinnarna var Stockholms rastplats i Stora Wäsby, med 441 poäng.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.