– Nu gäller det att fokusera på det som fungerat bra, säger Jörgen Zetterström, lokal fotbollsexpert. Foto: SVT

”Zätas” medicin för att ÖFK ska hänga kvar

Uppdaterad
Publicerad

Förlust mot Kalmar i senaste matchen var det sista ÖFK behövde inför seriespurten. På lördag väntar Falkenberg – och då gäller det att ta sig samman om inte den nedflyttningsstrid som hittills var hotande ska gå över till att bli högst reell.

På fotbollsforum och sociala medier går spekulationernas vågor höga om vad det är för fel på ÖFK:s spel och vad som krävs för att få skutan på rätt köl igen. Jörgen Zetterström brukar ju hoppa in som fotbollsexpert här hos SVT Jämtland.

Han ger här syn på hur ÖFK ska klara sig kvar i allsvenskan.

ÖFK i Allsvenskan

– Nu gäller det att fokusera på det som bevisligen fungerat bra. Tiden är alldeles för knapp för att man ska börja rätta till sådant som inte funkat, säger ”Zäta”.

Jörgen menar att försvarsspelet oftast har sett bra ut. Målvakten Aly Keita är i strålande form och likaså håller Tom Pettersson ställningarna.

– ÖFK kan lita på försvaret och samtidigt försöka flytta upp spelet så att de får press på Fallenberg, menar Jörgen Zetterström.

Kommer ÖFK att klara sig kvar?

– Ja, det tror jag. Lagen som ligger nedanför i tabellen tar just inte heller några poäng, så ÖFK bör klara det här, menar Jörgen Zetterström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet