Anton Wedin är en av de 15 spelar som nu lämnar HV71 efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. Foto: Pär Bäckström/TT

15 spelare lämnar HV71:s herrlag

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att 15 spelare i a-truppen lämnar HV71 efter lagets nedflyttning till Hockeyallsvenskan.

– Övriga spelare kommer vi att ha en fortsatt dialog med, säger Johan Hult, sportchef i klubben i ett pressmeddelande.

Under torsdagen och fredagen har Johan Hult haft enskilda samtal med samtliga spelare i a-laget. Efter de samtalen står det klart att 15 spelare lämnar HV71.

– Precis som efter varje säsong brukar vi ha så kallade exit-samtal med spelarna innan de åker vidare. Dels för att få deras bild av säsongen som varit men också att diskutera varandras intresse för en eventuell framtid. I år har det naturligtvis varit speciellt med tanke på omständigheterna. Jag har idag fått besked om att 15 spelare inte kommer att spela vidare i HV71, förklarar Johan Hult.

Ny tränare inom kort

Följande spelare lämnar klubben: Alexander Bergström, Christian Sandberg, Eric Martinsson, Axel Holmström, Niklas Arell, Linus Fröberg, Filip Sandberg, Hugo Alnefelt, Matt Donovan, Jordan Murray, Arttu Ilomäki, Miska Siikonen, Emil Johansson, Johannes Kinnvall och Anton Wedin.

Sportchefen Johan Hult hoppas nu att klubben inom kort kan presentera en huvudtränare inför nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.