Foto: SVT/TT

20-åringen först att överklaga livstidsdomen i Tovefallet

Uppdaterad
Publicerad

20-åringens advokat Clea Sangborn lämnade under fredagen in en överklagan till Göta hovrätt. Där yrkar 20-åringen att hon ska frikännas från misstankar om mord på Tove.

Både den 18-åriga och den 20-åriga kvinnan dömdes av Eksjö tingsrätt till livstids fängelse för mord på 21-åriga Tove i Vetlanda. Nu överklagas domen av 20-åringen. Hennes advokat Clea Sangborn skriver i överklagandet till hovrätten att det är märkligt att tingsrätten kan anse att hennes klient är trovärdig i vissa delar när det gäller berättelsen om det som hänt, medan rätten inte tror henne i andra delar.

Dessutom ifrågasätter Clea Sangborn återigen dödsorsaken och rättsläkarens trovärdighet. Hon vill därför i hovrätten att förhör hålls med en professor i rättsmedicin, Anders Eriksson.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Fel straffvärde

Sangborn anser också att tingsrätten gjort fel bedömning när det gäller straffvärdet. ”Det påstådda mordet i sig motsvarar inte fängelse på livstid”, skriver hon.

Redan samma dag som domen kom stod det klart att den skulle överklagas, i klippet nedan hör du vad Clea Sangborn sa då:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
20-åringens försvarsadvokat Clea Sangborn meddelade direkt att hon kommer överklaga domen. I klippet berättar hon varför. Foto: Salim Alsabbagh, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet