Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ljudet från rättegången – 20-åringen ger sin version i förhöret. Foto: Margeta Borg/SVT samt privat

20-åringen håller fast vid förloppet under natten när Tove dör

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-åriga kvinnan höll fast vid allt hon tidigare sagt när det gäller det som hände natten när 21-åriga Tove dog. Hon berättar om hur hon och 18-åringen tillsammans är med och hur de flyttar hennes kropp ut i skogen.

I klippet hör du delar av förhöret med 20-åringen i ljudupptagning från rätten.

Onsdagsförmiddagen ägnades helt och hållet åt förhör med den äldre av de misstänkta kvinnorna. Hon berättade lugn och sakligt, men ibland med gråten i halsen om natten då Tove dog. Hon håller fast vid sin berättelse att hon tog struptag på Tove, men bara en kort stund. Hon anser inte att hon är skyldig till hennes död.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

En av de saker som skiljer sig åt mot polisförhören är att 20-åringen idag medger att hon har gjort sökningar på saker som ”att bränna någon inne” och ”att mörda någon diskret”. tidigare har hon hävdat att någon annan måste ha lånat hennes telefon. Nu säger hon att det var hon och att hon gjorde det efter att hon läst en bok av Camilla Läckberg.

I klippet nedan kommenterar försvarsadvokaten Clea Sangborn att hennes klient idag medger att hon googlat:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet