Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du 20-åringens advokat Clea Sangborn ifrågasätta rättsläkarens utlåtande om dödsorsaken. Foto: TT

20-åringens advokat i Tove-rättegången ifrågasätter rättsläkaren

Uppdaterad
Publicerad

20-åringens advokat, Clea Sangborn menar att 20-åringen nekar till att ha strypt Tove. Sangborn menar att dödsorsaken enligt försvarets uppfattning inte är kvävning genom strypning.

När rättegången om 21-åriga Toves död i Vetlanda inleddes inleddes på måndagen började den åtalade 20-åringens försvarsadvokat ifrågasätta rättsläkarens slutsatser om dödsorsaken.

– Min klient har inte strypt målsägande till döds. Det finns fler fynd i rättsläkarens obduktionsprotokoll som tyder på kvävning genom inandning av kräk av maginnehåll till lungorna, säger Sangborn i sitt inledande anförande.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Hon menar alltså att struptaget som 20-åringen tog på Tove inte var dödande istället skulle dödsorsaken varit att Tove kvävts av sina spyor. Försvaret för fram detta alternativ trots att rättsläkaren slagit fast att den samlade skadebilden utesluter olyckshändelse.

Hör advokatens förklaring i ljudupptagning från i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet