Kjäll Gustafsson dödades på restaurangen av maskerade gärningsmän. Foto: Privat

24-åring misstänkt för mordet på Kjäll Gustafsson

Uppdaterad
Publicerad

Den 14 december 2019 mördades Kjäll Gustafsson från Halmstad på en restaurang i Gislaved. Nu har en 24-årig man anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Enligt Åklagarmyndigheten ligger ett omfattande polisarbete bakom beslutet att anhålla 24-åringen, som anhölls i sin frånvaro och greps under tisdagen, i ett annat län.

Senast på fredag ska beslut fattas om mannen ska begäras häktad.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Troligt mordvapen hittat

Polisen har sedan december gjort ett omfattande utredningsarbete. Det har gjorts hundratals förhör och det har genomförts tekniska utredningar och kartläggningar, bland annat med hjälp av kameraövervakning.

Polisen har också bett allmänheten om hjälp bland annat med att identifiera en kniv som tros vara mordvapnet. Var kniven hittades vill polisen inte avslöja. Även två cyklar har varit intressanta i utredningen.

Försökte ingripa

Kjäll dödades på restaurangen av maskerade gärningsmän, då han gick emellan när tumult uppstod mellan de maskerade personerna och restaurangpersonal.

– Min brorsa hade ett fruktansvärt civilkurage. Jag hade blivit mer förvånad om han inte hade ingripit, sa Stefan Citron, bror till Kjäll Gustafsson, efter mordet.

Kjäll Gustafsson fick ta emot ett dödligt hugg. Medan han avled på restaurangen försvann gärningsmännen på cykel, enligt vittnesuppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet