Acko Ankarberg Johansson ordförande i Trafikverket

Publicerad

Regeringen utsåg på torsdagen kommunstyrelsens ordförande i Jönköping Acko Ankarberg Johansson till styrelseordförande för den nya transportmyndigheten Trafikverket.

Acko Ankarberg Johansson (KD) är kommunalråd och KS-ordförande i Jönköpings kommun, ordförande i Beredningen för samhällsbyggnad hos Sveriges Kommuner och Landsting SKL, ledamot i regionstyrelsen Regionförbundet Jönköpings län och ledamot i partistyrelsen för Kristdemokraterna.

Förordnandet i Trafikverket gäller från den 1 april 2010 till den 30 juni 2011. Det nya jobbet innebär 5-6 sammanträden per år och Acko Ankarberg Johansson fortsätter som kommunalråd i Jönköping.
– Det är en glädjande och spännande utmaning. Viktigt att se till att regionala aspekter tas tillvara i den nya transportorganisationen, säger Acko Ankarberg Johansson till Jönköpingsnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer