VM-guld till stjärnskott från Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Agnes Alexiusson från Värnamo tog på lördagskvällen ett imponerande guld i 64-kilosklassen på juniorvärldsmästerskapen i Bulgarien. Men det var en tuff final.

Agnes Alexiusson från Värnamo BK boxas i klassen J64 kilo och mötte kinesiskan Airten Subinuer i finalen, och det blev en tät historia. För även om hon vann med 3-0 i ronder var poängen desto jämnare 40-36, 40-36, 39-37.

Stenhård final

På väg till finalen gick hon tre tuffa matcher mot kvalificerat motstånd, först Australiska Mamate Schuster (3-0), sedan Madina Nurshayeva från Kazakstan (3-0), och i semifinalen mötte hon ryskan Daria Tomas (3-0). Och även finalen blev alltså en rejäl batalj.

Agnes Alexiusson

– Hon var ganska teknisk och hade en stark höger, men det gick bra ändå, säger den nyblivna världsmästarinnan, strax innan hon ska gå på flyget hem från Bulgarien.

Fjärde mästerskapsguldet

Agnes Alexiusson går till vardags andra året på gymnasiet i Värnamo, men lägger mycket tid på boxningen. Ungefär tio pass i veckan är den vanliga dosen och hon tror att det bland annat är all träning som har banat vägen för de fyra guldmedaljerna i de två världsmästerskapen och två europamästerskapen som hon hittills deltagit i. Full pott med andra ord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Agnes Alexiusson

Mer i ämnet