Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Adam Rullman säger att de har en tydlig uppfattning var Tove dödades. Foto: SVT

Åklagaren tror att Tove dödades i lägenheten i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Adam Rullman tror att 21-åriga Tove dödades i den lägenhet som hon befann sig med de misstänkta. Därför begärs de båda misstänkta kvinnorna omhäktade för mord och gravfridsbrott, och inte längre människorov.

21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober, och hittades död efter två veckor.

– Bilden över händelseförloppet har nu klarnat ytterligare, och då gör sig inte längre misstanken om människorov gällande, säger åklagare Adam Rullman till SVT.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Nekat till misstankarna

De båda häktade kvinnorna som är i 20-årsåldern har under hela utredningstiden nekat till misstankarna om mord, människorov och brott mot griftefriden. Men när åklagaren nu begär förlängd häktningstid för de båda kvinnorna så gäller det inte längre för misstanken om människorov.

Innebär det att ni misstänker att Tove har mördats i lägenheten?

– Kommentaren är att utredningen har en tydlig uppfattning om vad som är den huvudsakliga brottsplatsen, vilket är den så kallade lägenheten.

Imorgon tisdag sker omhäktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt. Enligt den ena kvinnans advokat kommer hennes klient då ange en ny inställning till brottsmisstankarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet