Åklagaren Adam Rullman. Foto: Mikael Fritzon/TT

Åklagaren: Vetlandautredningen snart klar

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som misstänkts för knivattackerna i Vetlanda i början på mars ska sitta kvar i häktet. Det beslutade Eksjö tingsrätt på torsdagen. Häktningen förlängs till den 14 maj.

Samtidigt berättar åklagare Adam Rullman att utredningen går in i sitt slutskede och att det inte är många veckor kvar innan åtal kan väckas. Det som återstår är att försvaret ska få ta del av utredningen. Om försvaret inte har någon invändning så är nästa steg att väcka åtal.

Sju fall av mordförsök

Det var den 3 mars som mannen på kort tid knivhögg sju olika personer på olika platser i centrala Vetlanda. Polisen har tillsatt stora resurser i utredningen för att komma till klarhet om vad som hände.

Våldsdådet i Vetlanda

– Vi har fått en bra bild av händelseförloppet. Människor har gjort iakttagelser och gett en tydlig bild av det som har hänt. Jag kan inte säga någon siffra, men det är ett jättestort antal, säger Adam Rullman till Vetlanda Posten.

Åklagaren Adam Rullman. Foto: Mikael Fritzon/TT

Samtliga offer överlevde attacken och mannen är misstänkt för sju fall av mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet