Foto: Mikael Fritzon/TT

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för Vetlandamordet

Uppdaterad
Publicerad

I dag avslutades rättegången mot den man som knivhögg en ung kvinna till döds på ett LSS-boende i Vetlanda. Åklagaren yrkade då på livstids fängelse och utvisning.

Det var den 20 februari som en man högg en ung kvinna 130 gånger med en kniv på ett LSS-boende i Vetlanda. Mannen som knivhögg kvinnan har åtalats för mord och mordförsök. Under den sista rättegångsdagen yrkade åklagaren Helene Thomasson på livstids fängelse samt utvisning.

– Det har gjorts en stor undersökning som visar att mannen lider av en allvarligt psykisk störning. Men vi menar att det finns synnerliga skäl som gör att mannen kan dömas till fängelse, säger hon.

Vetlandamord

Enligt Smålands Tidningen anser mannens advokat Uno Karlsson att han ska dömas till vård.

– Min uppfattning är att han ska dömas till rättspsykiatrisk vård med tanke på innehållet i den utrednings som gjorts, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vetlandamord

Mer i ämnet