Värnamo sjukhus. Arkivbild. Foto: SVT

Akuten har öppnat igen

Uppdaterad
Publicerad

Akuten på sjukhuset i Värnamo stängdes efter nattens gastubsexplosion som skadade en sjukvårdsanställd. Patienter hänvisades istället till andra avdelningar eller primärvården. Eftersom sjukhuset fick in mycket extrapersonal återöppnade verksamheten igen klockan 15.00.

– Vi följer sjukhusets katastrof- och beredskapsplan. Svårast sjuka patienter tas hand om på intensivvårdsavdelningen och kirurgmottagningen hanterar de något mindre akuta patienterna, säger Magnus Cernerud till SVT Nyheter Jönköping.

Har ni tagit hjälp av primärvården?

– Ja, primärvårdens närakut stöttar upp för att hantera de patienter som är minst allvarligt sjuka.

Frivilliga kom in till jobbet

Verksamheten återöppnades klockan 15 på söndagen. Det är än timme tidigare än tidigare aviserat. Nu bedrivs verksamheten som vanligt igen.

– Vi har många frivilliga som ställde upp och kom till jobbet när de hörde om händelserna. Många har rört sig i lokalerna och hjälp till med saneringen. Det gör att vi kan öppna lite tidigare än beräknat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer