Mamman om oron för sonen som är frivilligsoldat i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha åkt till Ukraina för att strida mot de ryska styrkorna har Värnamobon Alekzandroz Haydari varit med om ett omfattande bombangrepp mot militärbasen som han vistades på. Mamman Alekcandra väntar dagligen oroligt på meddelanden från sin 19-årige son som befinner sig mitt i kriget.

Efter många timmar i ovisshet fick Alekcandra Haydari i Värnamo under måndagskvällen ett samtal från sin son som kunde berätta att han lever.

– Jag trodde först att det var någon som hade hans mobil som ringde mig men när jag hörde hans röst blev jag lättad, säger Alekcandra Haydari.

Jönköpings län och kriget i Ukraina

Drabbades av rysk attack

Det dödliga ryskt bombangreppet i Javoriv ägde rum den 13:e mars och hennes son, 19-åriga Alekzandroz Haydari, befann sig alltså där.

– När jag frågade honom om varför han vill göra det här så svarade han ”för Europas frihet”.

Alekcandra Haydari säger att hon hela tiden haft en magkänsla att hennes son lever. Hon tror att hon skulle känna direkt ifall det händer någonting.

I klippet nedan berättar Alekzandroz själv om varför han valde att åka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jönköpings län och kriget i Ukraina

Mer i ämnet