Kommunen vädjar till allmänheten att ta bort all fallfrukt i sina trädgårdar. Foto: Pernilla Wahlman / Janerik Henriksson TT

Älgar i centrum – kommunen vädjar om hjälp 

Uppdaterad
Publicerad

För att minska antalet älgar som uppehåller sig i centrum vädjar nu Eksjö kommun om hjälp från allmänheten. Fallfrukten måste bort.

Ett antal älgar har under en tid vandrat omkring i villaområdena i centrala Eksjö. Nu har kommunen fått nog och vill ha hjälp med att få bort dem. 

– Det handlar om ett par, tre älgar som vandrar runt i villakvarteren. Folk är kanske lite rädda eftersom de kommer så nära, säger Jörgen Franzén, insatsledare räddningstjänsten i Eksjö. 

Problemet med älgar i centrala delarna av staden har pågått en tid. Och för att inte uppmuntra älgarna att stanna kvar vädjar nu kommunen till allmänheten att ta bort all fallfrukt i sina trädgårdar. Frukt som ligger kvar på marken lockar till sig djuren och gör det extra intressant att hänga kvar i villakvarteren.

Kommunen har från och med i fredags därför placerat ut containrar.

– Man har ställt ut containrar på lite olika platser i staden som bara är till för fallfrukt, säger Jörgen Franzén.

Containrarna kommer att finnas kvar till och med vecka 45 och då har förhoppningsvis älgarna lämnat staden. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer