Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alida Victors färgglada hem fotograferas till framtiden – se hur hon valt att inreda sin lägenhet i klippet. Foto: Malva Lund Hanefjord

Alidas hem fotograferas för framtiden: ”Mitt hem sticker ut”

Publicerad

Alida Victor välkomnade Jönköpings läns museum hem till hennes lägenhet för att fotografera. Hennes hem kommer spegla hur unga kan bo år 2024.

I videon ovan får du följa med hem till Alida och ser hur hon valt att inreda.

”Slott eller koja?” är ett pågående fotoprojekt på Jönköpings läns museum, där de vill få in bilder som speglar vår samtid och som man i framtiden kan titta tillbaka på.

Fotografen Albin Hovlin säger att han är tacksam att tidigare fotografer valt att dokumentera hur samhällen såg ut förr i tiden. Därför känner han att det är viktigt att göra detsamma för kommande generationer.

– Det är otroligt viktigt att sådant material finns, annars kanske man glömmer bort hur man levde 2024, säger han.

”Mitt hem ska kännas som barndomen”

Alida Victors lägenhet kan beskrivas som en nostalgiresa. Hennes hem är fyllt av gamla leksaker och många olika färger som ska symbolisera barndomen.

– Jag vill att folk som kommer hem till mig ska bli glada och känna att de åker tillbaka i tiden, säger Alida Victor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.