Jessica Schönbäck, rektor på Rosenlundsskolan i Jönköping. Foto: SVT

Åtta lärare borta på Rosenlundsskolan – elever får hemundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Åtta stycken lärare på Rosenlundsskolan i Jönköpings kommun är frånvarande av olika anledningar. Därför kan nu undervisning inte bedrivas i skolan och elever i årskurs 7 får hemundervisning istället.

För första gången får nu elever på Rosenlundsskolan koppla upp sig för att ha hemundervisning på nätet med sina lärare. Detta eftersom några lärare är sjuka medan andra är hemma på grund av vård av sjukt barn.  Något som Jönköpings Posten var först med att berätta.

Jessica Schönbäck, som är rektor på skolan, har inte fått några indikationer på att någon lärare skulle ha smittats med coronaviruset.

Corona Jönköping

– Det rör sig om åtta stycken lärare som är frånvarande, säger hon.

”Tycker det är spännande”

Två gånger om dagen kopplar skoleleverna upp sig och har konferenssamtal tillsammans med lärare för hemundervisning.

– En del lärare är så pass lindrigt sjuka att de kan hålla i undervisning hemifrån, säger Jessica Schönbäck

Vad säger eleverna om hemundervisning?

- Jag träffade två av dem som skulle hämta sina datorer i skolan nu på morgonen och de verkade ganska lugna och tyckte det här var lite spännande, säger Jessica Schönbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet