Allmänheten tog avsked av Svenne Hedlund i Vallsjö kyrka

Uppdaterad
Publicerad

Svenne Hedlund avled efter en tids sjukdom i början av december. I dag öppnade Vallsjö kyrka för att allmänheten skulle ges möjlighet att ta avsked av den folkkäre artisten.

Under onsdagsförmiddagen hölls begravningsceremoni för Svenne Hedlund. Artisterna Py Bäckman och Robert Wells var ett par av gästerna och de spelade och sjöng också under akten. Och efteråt fick även allmänheten möjlighet att ta avsked. Omkring ett hundratal besökare dök upp under den timma som kyrkan höll öppet.

Öppet avsked

– Svennes familj var väldigt måna om att alla som ville skulle få möjlighet att ta ett eget avsked, berättar begravningsentreprenören Andreas Runeborn.

– Jag lyssnade en hel del på hans musik, säger Daniel Gustafsson, som åkt från Huskvarna tillsammans med sin far för att hedra artisten.

Svenne Hedlund var ju bosatt i Sävsjö med sin familj under stor del av sitt liv och för många var han en stor idol, en viktig profil i staden, men också någon som man gärna bytte några ord med.

– Vi brukade prata när vi sågs. Han var som en av oss, säger Sävsjöbon Carola Sundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.