Thomas Agnevik polisens presstalesman berättar att kollisionen där tre personer omkom, var mycket kraftig. Foto: TT/SVT

Allvarlig trafikolycka utanför Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

En mycket allvarlig trafikolycka inträffade strax innan klockan två natten till annandagen på länsväg 127 utanför Sävsjö. Tre personer avled i olyckan och två personer fick allvarliga skador och vårdas på sjukhus.

Det handlar om två bilar som frontalkolliderade, i den ena bilen färdades fyra personer och i den andra en person. Kollisionen som inträffade på en raksträcka ska ha varit mycket kraftigt och enligt polisen hamnade en av bilarna på taket i diket vid sidan om körbanan.

– Det handlar om en mycket allvarlig och mycket tragisk olycka, säger Thomas Agnevik polisens presstalesperson.

Unga personer drabbade

Tre män avled på olycksplatsen. Den ensamme föraren i den ene bilen, en man i 50-årsåldern hemmahörande i Vetlanda kommun, samt två unga män i 20-årsåldern i den mötande bilen. En av de unga männen var hemmahörande i Ydre och den andra på Höglandet i Jönköpings län.

Två passagerare, en flicka och en pojke i övre tonåren fick allvarliga skador och fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö. Deras skador uppges vara allvarliga men läget ska vara stabilt.

Polisen har tagit båda bilarna i beslag för en teknisk undersökning. En utredning om vårdslöshet i trafik är påbörjad. Polisen uppger att anhöriga har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.