Läget är mer akut eftersom skolornas simundervisning bland annat hålls i Myresjö. Foto: Fredrik Sandberg/TT Arkiv

Allvarliga skador i konstruktionen – simhallen i Myresjö stängs

Uppdaterad
Publicerad

Det är känt sedan tidigare att de två badhusen i Vetlanda har varit i behov av omfattande renoveringar. Men i ett pressmeddelande meddelar Vetlanda kommun att simhallen i Myresjö nu stängs omedelbart.

Efter att kommunen skickade in prover på betongen visade det sig att bassängen var i ett dåligt skick. Skadorna är så pass stora att det kan resultera i att delar av betongen lossnar – och i värsta fall kan hela bassängväggen lossna.

– Vi vet inte hur stor risken är för att det ska hända något alls med bassängen och det är jättesvårt att bedöma hur akut det är, men det är inte något som vi vill ta några risker kring och därför väljer vi att stänga simhallen så fort som möjligt, säger fastighetschefen Joakim Öhman i pressmeddelandet på Vetlanda kommuns hemsida.

En utredning om simhallsverksamheten i Vetlanda pågår sedan tidigare. Nu blir läget mer akut eftersom skolornas simundervisning bland annat hålls i Myresjö.

– Vi måste hitta lösningar, men vilken typ av lösning det kan vara går inte att säga nu, säger skolchef Henrik Wågesson i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.