Under måndagen opererades mannen för allvarliga skador. Samtidigt börjar bilden av vad som hände vid olyckstillfället att klarna. Hör mer i klippet. Foto: Kristin Renulf / SVT

Allvarligt läge för påkörde mannen

Uppdaterad
Publicerad

Bilden av vad som hände på söndagen vid lunchtid på vägen vid Åkarp utanför Jönköping, börjar så sakteliga klarna. Enligt åklagare Klas Hellgren kan rubriceringen försök till mord komma att ändras innan mannen måste begäras häktad på onsdag.

Den lettiska lastbilschauffören som blev påkörd ska ha varit i trakterna för att leverera varor till ett företag som ligger ett stenkast ifrån olycksplatsen. Exakt vad som hände när olyckan inträffade vill åklagare Klas Hellgren inte gå in på, men han säger att den misstänkte föraren fanns kvar på platsen när vittnen upptäckte den påkörde mannen.

– Han lämnar snart platsen men då har vittnen lyckats notera registreringsnumret på bilen och den här personen kan man leta upp och han blir gripen.

”Finns vittnen att höra”

Gripandet skedde inom loppet av en timme. Mannens bil har tagits i beslag för en teknisk undersökning och flera vittnesförhör kommer att hållas. Enligt Klas Hellgren kan rubricering försök till mord komma att ändras innan mannen måste begäras häktad.

– Försök till mord är ett uppsåtligt handlande och det skulle mycket väl kunna vara så att det blir någon form av trafikolycka i stället. Vållande till kroppsskada eller vårdslöshet i trafik till exempel.

Finns det vittnen till själva påkörningen?

– Det finns personer att höra. Mycket mer än så vill jag inte kommentera.

Känner de båda männen till varandra sedan tidigare?

– Inte som det ser ut nu i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.