Foto: Stefan Jerrevång / TT

Andreas Jämtin ska spela hockey i Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

Förre HV71-spelaren Andreas Jämtin flyttar till Storbritannien. 34-åringen har skrivit kontrakt med Sheffield Steelers ett lag som HV71 spelade mot i Champions Hockey League, CHL, förra säsongen.

Den tidigare HV-forwarden, som är känd för sin tuffa spelstil, har gjort sammanlagt åtta säsonger i HV71 och har vunnit ett SM-guld med klubben. Förra säsongen spelade Jämtin i Färjestad och före det spelade han en säsong i KHL för Medvescak Zagreb.

Nu väljer forwarden en ny utmaning i ett nytt land.

– Jag tror att Andreas kommer att bidra med energi, han blir en gnista i vårt sätt att spela. Han gillar närkamper och spelar väldigt fysiskt, något som kanske inte är typiskt för svenska spelare, säger Sheffields huvudcoach Paul Thompson på klubbens hemsida.

Flera olika erbjudanden

Enligt honom hade Andreas Jämtin flera erbjudanden från svenska och europeiska klubbar.

– Jag och Yared Hagos övertalade honom om att utmaningen fann här i Storbritannien, säger Paul Thompson.

Svenske Yared Hagos spelar i Sheffield och är kompis med Andreas Jämtin sedan många år.

– Vi är bra kompisar och han berättade i somras om hur bra det var att spela i Steelers och bo i Sheffield. Ju mer vi pratade desto mer intresserad blev jag, säger Andreas Jämtin på klubbens hemsida.

På söndag spelar Jämtin sin första match för sin nya klubb då Sheffield möter Braehead Clan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.