Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ann Hederstedt har under flera månader intervjuat sina grannar på kategoriboenden i Jönköpings kommun med målsättningen att förbättra boendesituationen. Hör henne berätta mer i klippet ovan. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Ann vill förbättra situationen för grannarna på kategoriboendet

Uppdaterad
Publicerad

Ann Hederstedt från Jönköping har under ett par månader intervjuat sina grannar på kategoriboenden. Anledningen är att hon tillsammans med Brukarföreningen vill förbättra boendet för personer med skadligt bruk, det vill säga missbrukare.

I nitton år har Ann Hederstedt bott på kategoriboendet på Kättilstorp utanför Jönköping. Sedan ett par månader tillbaka har hon tillsammans med Brukarföreningen, som arbetar för att förbättra för personer med skadligt bruk, intervjuat personer som bor på kategoriboenden i Jönköping.

Ann har själv en historik av missbruk.

– Det betyder jättemycket för mig att få vara med och göra intervjuerna. Jag har försökt ganska länge att se till att vi enas så att vi får det bättre men inte lyckats innan. Jag är övertygad om att det kommer bli bättre efter att vi lämnat in rapporten, säger hon. 

Vad är fördelen med att du som bor där är med och gör intervjuerna? 

– Jag vet ju att de är ärliga när de svara på frågorna eftersom jag själv bor där, säger Ann Hederstedt. 

I klippet berättar hon hur det varit att bo på kategoriboendet de senaste åren. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.