Mikael Lundgren är Kommunals skyddsombud på Keolis. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Arbetsmiljöverket säger ja till fackets krav

Uppdaterad
Publicerad

Efter några timmars stopp i busstrafiken kommer stadstrafiken i Jönköping komma igång igen under kvällen. Arbetsmiljöverket säger ja till avspärrningar inne i bussarna för att skydda chaufförerna.

Skyddsstoppet lades klockan 12 på tisdagen av fackförbundet Kommunal som vill se ett bättre skydd för chaufförerna, för att förhindra smittspridning av coronaviruset.

Arbetsmiljöverket som gör en bedömning av skyddsstopp, kom efter cirka fyra timmar med ett muntligt besked till parterna med klartecken att sätta upp avspärrningar framme vid chauffören.

Corona Jönköping

– Vi är väldigt glada för detta. Arbetsmiljöverket gick oss på Kommunal till mötes, säger Mikael Lundgren, Kommunals skyddsombud på Keolis i Jönköping.

Biljetter behövs

Avspärrningarna ska komma på plats innan bussarna kan rulla, men trafiken kommer successivt kunna komma igång igen under kvällen. Avspärrningarna innebär i praktiken att resenärer inte kommer att kunna betala sin resa framme hos chauffören.

– Det är bra att det blivit en lösning som gör att vi nu kan fortsätta köra våra resenärer till skola och arbete , säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör, Jönköpings Stadstrafik.

Jlt skriver i ett pressmeddelande att man nu behöver en giltig biljett innan man kliver ombord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet