Foto: Hasse Holmberg/TT

Skyddstopp infört för busstrafiken i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Skyddsombudet på bussbolaget Keolis anser inte att chaufförerna som kör bussarna i stadstrafiken i Jönköping är tillräckligt skyddade och riskerar att smittas av coronaviruset. Därför trädde ett skyddsstopp i kraft vid lunchtid på tisdagen. Och busstrafiken står nu stilla.

Under måndagen gick Kommunals skyddsombud på Keolis ut med ett krav på att om busschaufförerna inte skyddas bättre mot coronasmitta så lägger man ett skyddsstopp från och med klockan 12 på tisdagen. Trots möten mellan arbetsgivaren Keolis och Kommunal så har man inte kunnat lösa situationen och ett skyddsstopp har nu införts.

– Stoppet går till så att chaufförerna kommer att köra till sina ändhållplatser och stanna där tills man får vidare information, säger Mikael Lundgren som är skyddsombud på Keolis.

– Det är naturligtvis tråkigt att våra resenärer bli drabbade av det här då flera kommer ha svårt att ta sig till sitt arbete och till skolan, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör, Jönköpings Stadstrafik.

Hur länge skyddstoppet kommer att vara är oklart. Arbetsmiljöverket är inkopplat i frågan och ska nu avgöra om skyddsstoppet är rimligt eller inte.

Skyddsstoppet gäller Jönköpings stadstrafik så regionbussarna (alla tresiffriga linjer) och tågen kommer att fortsätta gå som vanlig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet