Arla satsar i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Arla ska investera 41 miljoner i Arlas anläggning i Jönköping. Det är Arlas styrelsen som har beslutat om en investeringsplan på 335 euro för 2017 och av dessa ska alltså Jönköping få en del av kakan.

– Det här var ju ingen nyhet för oss men vi är glada att planen nu gått igenom, säger Britt-Marie Ekdahl som är mejerichef på Arla i Jönköping.

Modernisera

De flesta investeringarna ska göra Arlas anläggningar mer effektiva som ska öka lönsamheten.

– Vi kommer investera för att förbättra infrastruktur i våran produktion och i vi kommer förändra yttermiljön för att kunna använda vår råvara fullt ut, säger Britt-Marie Ekdahl.

Vad betyder det här för Jönköping?

-Det här kommer betyda att vårt mejeri kommer kunna fortsätta var hållbart och det kommer att fungera och var kvar i många år framöver, säger Britt-Marie Ekdahl.

Samma personalstyrka

På Arla i Jönköping jobbar knappt 500 personer idag och trotts att produktionen ska bli mer effektivare med mer modern utrustning kommer det inte påverka antalet anställda.

-Vi räknar med att kommer fortsätta som idag, säger Britt-Marie Ekdahl som är mejerichef på Arla i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.