Foto: Privat

Mannen har gjort vissa medgivanden

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som är misstänkt för mordet på en kvinna i 20-årsåldern på ett asylboende i Mariannelund i söndags har gjort vissa medgivande under förhör. Enligt mannens försvarare kan någon form av svartsjukedrama legat till grund för mordet.

– Han har gjort vissa medgivanden, mer än så vill jag inte säga. Det finns en otrohetsaffär i botten, säger mannens advokat, Mikael Svegfors.

Vem är det som varit otrogen?

Mordet i Mariannelund

– Jag går inte in närmare på det nu. Efter häktningsförhandling kan det se annorlunda ut.

Det var i söndags eftermiddag som polisen larmades till ett asylboende i Mariannelund där en kvinnan hittats död. En man boende i samma fastighet greps av polisen och anhölls senare. Mannen i 25-årsåldern är på sannolika skäl misstänkt för mordet, vilket är den högre misstankegraden. Mannen är begärd häktad och under onsdagen kommer en häktningsförhandling att hållas i Eksjö tingsrätt.

Hur mår din klient?

– Han mår inget vidare alls. Det tror jag inte någon gör som sitter i polisarrest.

Hur ser han på anklagelserna?

– Han är medveten om vilken misstanken är och mår inget bra. Mer än så kan jag inte säga, säger Mikael Svegfors

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Mariannelund

Mer i ämnet