Den misstänkte mannen anländer till Eksjö tingsrätt. Foto: Fredrik Weibull / SVT

Häktningsförhandling om Mariannelundsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Eksjö tingsrätt beslutade idag att den man i 25-årsåldern som misstänks ha mördat en kvinna på ett asylboende i Mariannelund ska häktas.

Åklagare Adam Rullman yrkade på att mannen ska häktas på sannolika skäl för mordet på kvinnan den 26 juni men vill inte gå närmare in på vad det finns för bevis.

– Nej det vill jag inte, men det finns tillräckligt för sannolika skäl, säger han till SVT Nyheter Jönköping.

Mordet i Mariannelund

Erkänner

Den misstänkte mannen mår enligt hans advokat Mikael Svegfors mycket dålig. Han ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7.

– Han erkänner att han bragt sin hustru om livet men längre än så går vi inte idag. Han mår allt för dåligt för att vi ska kunna ha en vettig diskussion om vad som hänt.

Ni ifrågasätter rubriceringen mord?

– Det är stor skillnad mellan mord och dråp.

Svartsjukedrama

Den misstänkte mannen och den döda kvinnan var gifta och kom tillsammans till Sverige och har bott i Mariannelund i någon månad.  Enligt mannens försvarare kan någon form av svartsjukedrama legat till grund för mordet.

– Ja men jag vill inte gå in mer på det idag, säger Mikael Svegfors.

Varken åklagare eller advokat vill kommenter motiv eller händelseförlopp. De menar att fokus just nu ligger på att reda ut vad som hänt på platsen.

Det misstänkta mordet inträffade i söndags. Polis larmades till ett asylboende i Mariannelund där en kvinna hittats död. Mannen som bodde i samma fastighet greps av polis och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Senast den 27 juli ska åtal vara väckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Mariannelund

Mer i ämnet