Mannen dödades i ett kallförråd i en restaurang i centrala Nässjö. Polisen hittade blodspår och DNA från offret i förrådet. Foto: Polisens förundersökning.

Åtalas misstänkt för mord i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern åtalas misstänkt för ett mord på en man i Nässjö i januari. Det misstänkta brottet skedde inne på en restaurang.

Det var vid 13-tiden onsdagen den 10 januari som polisen larmades till restaurangen och fann en allvarligt skadad man i 25-årsåldern. Mannen fördes i ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Han dog en kort stund efter angreppet.

Den misstänkte greps senare samma dag och häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mord på restaurang i Nässjö
Foto: Johannes Tolf / SVT

Händelsen ägde rum i ett kallförråd till en restaurang. Mannen ska enligt åtalet ha utdelat ett stort antal hugg med kniv mot offret som avled på plats kort efter angreppet.

– Mannen har under hela utredningen vidgått att han utdelat hugg med kniv mot offret men han förnekar brott, säger kammaråklagare Petra Schöniger.

Nekade till brottet

– Min klient förnekar gärningen mord, han har inte haft uppsåt att döda målsäganden. I situationen har han försökt avvärja ett direkt angrepp från denne, säger Mikael Svegfors som är den misstänkte gärningsmannens advokat.

Mikael Svegfors är den åtalades advokat. Foto: SVT

Rättegången är planerad att pågå den 30-31 maj och 4-5 juni i Eksjö tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på restaurang i Nässjö

Mer i ämnet