En man i 25-årsåldern dödades med flera knivhugg på en restaurang i Nässjö. Foto: SVT

Morddom kommer att överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 45-årsåldern som under torsdagen dömdes till 18 års fängelse för mordet som inträffade på en restaurang i Nässjö, kommer att överklaga domen.

Beskedet meddelas genom mannens advokat Mikael Svegfors.

– Jag är på väg för att träffa min klient just nu och prata om det här.

Mord på restaurang i Nässjö

Vad är din reaktion på det långa fängelsestraffet?

–  Ingen blir glad över en sådan sak. Eftersom det har varit tydligt att det handlar om en nödvärnssituation är straffet naturligtvis alldeles för långt.

Hävdar nödvärn

Mannen har erkänt händelsen, men har hela tiden hävdat att han handlat i nödvärn. Enligt gårdagens dom menar Eksjö tingsrätt att omfattningen av det knivvåld som användes, samt kraften i delar av våldet, talar emot mannens berättelse.

– Vi kommer naturligtvis att överklaga domen, säger Mikael Svegfors.

Hur mår din klient?

– Det får jag se när jag träffar honom nu. Men det är klart att om man har hoppats på att bevisningen ska se annorlunda så är man självklart besviken.

Vid mordet som utspelade sig i kallförrådet på restaurangen i Nässjö i januari i år, dog en man i 25-årsåldern. Enligt tingsrätten hade han sammanlagt 60 skador på kroppen, varav 16 orsakats av knivvåld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på restaurang i Nässjö

Mer i ämnet