Foto: TT

Hostade medvetet på folk – polisen har inlett förundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Jönköpings län går nu ut med en varning efter att flera incidenter har skett i polisregion Öst där personer medvetet har hostat på andra och i vissa fall sagt att de bär på coronasmitta. Ett agerande som kan vara brottsligt.

Flera rapporter ska ha kommit in från personer som upplevt stort obehag i samband med händelserna. Enligt polisen är det inte bara ett olämpligt agerande utan kan även vara en brottslig handling.

”Den som medvetet tillfogar en annan person sjukdom kan misstänkas för misshandel. Sker samma sak av oaktsamhet kan det rör sig om vållande till kroppsskada eller framkallande av fara för annan”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Just nu pågår en förundersökning mot två unga killar som misstänks för ofredande efter att de medvetet ska ha hostat mot förbipasserande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet