Foto: Arkivbilder

Avhoppade Sverigedemokrater bildar nytt parti

Publicerad

Sverigedemokraterna i Habos avhoppade gruppledare Morgan Malmborg, har bildat ett nytt parti tillsammans med tidigare partikamraten Lennart Karlsson.

Under sensommaren 2016 stormade det rejält kring Sverigedemokraterna i Habo. Ledamoten Lennart Karlsson lämnade partiet efter en granskning gjord av bland annat Jönköpings-Posten som visade att Karlsson skrivit rasistiska uttalanden på ett internetkonto. Partiets gruppledare i Habo, Morgan Malmborg, uttalade sitt stöd för Karlsson och i slutet av september lämnade även han Sverigedemokraterna.

I ett pressmeddelande skriver nu Malmborg och Karlsson att de bildar ett nytt parti som får namnet Habodemokraterna. Partiet kallar sig obundet Sverigevänligt och ska arbeta inom Habo kommun för kommunens invånare. Partiledare och ordförande är Morgan Malmborg och Lennart Karlsson sekreterare.

Habopartiet är registrerat hos valmyndigheten för valet 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.