Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvunna Tove, 21, hittades på onsdagen avliden i ett skogsområde öster om Vetlanda. Foto: TT/SVT

Försvunna Tove hittad död utanför Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare försvunna kvinnan Tove, 21 år, hittades avliden i ett skogsområde i Vetlanda under onsdagseftermiddagen, bekräftar polisen. Hennes kropp kommer obduceras under nästa vecka.

De senaste två veckorna har polisen sökt efter försvunna Tove i Vetlandatrakten. Hon försvann efter en utekväll i Vetlanda natten mellan den 15 och 16 oktober. Under onsdagen anträffades en död kvinna i ett skogsområde i tätorten, och under en presskonferens på onsdagskvällen bekräftade polisen att det är Tove.

Riktad polisinsats

21-åringen hittades under eftermiddagen efter en riktad polisinsats i det aktuella området.

– Vi har systematiskt arbetat oss fram med ett material hur de misstänkta rört sig, och på så sätt har vi med hjälp av analytiker lyckats få fram till en position som blev intressant för oss nu på morgonen, säger Rickard Finndahl som är chef för grova brott i polisområde Jönköping till SVT.

Misstänkta för människorov

På onsdagen omhäktades också de två kvinnor som suttit häktade misstänkta för människorov.

– I nuläget misstänks inga andra personer för inblandning i kvinnans försvinnande eller död, än de som sitter häktade, säger Rickard Finndahl.

Den tidigare brottsrubriceringen om människorov gäller fortfarande, men kan komma att ändras.

– De misstänkta kommer sannolikt att delges nya brottsmisstankar i förhör framöver. I god tid innan det är aktuellt med omhäktningsförhandling kommer jag ta ställning till om de ska begäras häktade för ytterligare brott eller för andra brott, säger åklagare Adam Rullman till SVT på torsdagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rickard Finndahl grova brottschef på Höglandet samt lokalpolisområdeschef Jonas Lindell höll presskonferens under onsdagskvällen och berättade om fyndet av försvunna Tove. Foto: SVT

Varken polis eller åklagare ville i nuläget kommentera dödsorsaken.

– Rättsmedicinsk obduktion kommer ske under nästa vecka för att utreda dödsorsaken av den upphittade kroppen, sa kammaråklagare Adam Rullman.

Krisgrupp aktiverad

Vetlanda kommun har efter beskedet att Tove hittats aktiverat sin krisgrupp, den så kallade Posumgruppen. Gruppen fanns under onsdagskvällen i Missionskyrkan på orten och under fredagen kommer Svenska kyrkan ha extra öppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.