Rosenlundsbadet i Jönköping.

Badanläggningarna slog rekord

Publicerad

De tempererade badanläggningarna i Jönköping hade en rekordsommar sett till antalet besökare. Under den varma sommaren badade över 170 000 personer i något av baden, vilket innebär en ökning på cirka 30 000 från förra sommaren.

– Det finns säkert flera anledningar till att så många valde att bada på kommunens badanläggningar i sommar. Det fantastiska vädret är troligtvis den faktor som påverkat mest, men vi tror också att kommunens sommarlovssatsning bidragit till siffrorna, säger Martin Gårlin, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Under perioden maj-augusti besökte 170 623 personer någon av kommunens badanläggningar, vilket kan jämföras med 2017 då 141 833 besökte baden.

Störst ökning i maj och juni

Kommunen menar att det under maj och juni har varit rekordmånga besökare om man jämför med sommaren innan.

Men under juli och augusti har man inte sett samma ökning. Detta menar kommunen beror på att sjöarna var så pass uppvärmda att många valde att bada där istället.

På Rosenlundsbadet har besökarna kunnat bada inne och ute, men trots att större delen av anläggningen är under tak har badet haft fler besökare än vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.