Bakterier i dricksvattnet – vattnet i Sandhem bör kokas

Uppdaterad
Publicerad

Boende i Sandhem i Mullsjö kommun rekommenderas att koka sitt dricksvatten, detta sedan man hittat misstänkta koliforma bakterier, det vill säga tarmbakterier, i vattnet.

Koliforma bakterier har hittats i dricksvattnet vid Sandhem skola. Nu går Mullsjö kommun ut och rekommenderar samtliga i Sandhems tätort att koka det kommunala dricksvattnet.

Flera dricksvattenprover har tagits i det kommunala dricksvattnet under helgen och provsvar från söndagsförmiddagen visade att det fortfarande finns för höga nivåer av bakterierna i vattnet.

– På vissa ställen visar provsvaren lite lägre värden, men det är ingen större förändring. Vi rekommenderar att man fortsätter att koka sitt vatten, säger Claes Johansson, VA-chef på Mullsjö Energi och Miljö AB.

Svårt att hitta källan

– Det är tyvärr någonting som kan pågå ett tag eftersom källan är svår att lokalisera, vi har våra misstankar men vi fortsätter att undersöka, säger Claes Johansson.

Om man får i sig tarmbakterier kan man drabbas av diarré och kräkningar i varierande grad beroende på vilken typ av bakterie det handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.