Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Bandidosmedlem frias från anklagelser om att ha gömt termosbomb

Uppdaterad
Publicerad

De båda män som stått inför rätta misstänkt för att ha försökt gömma en sprängladdning under en gran i skogen utanför Värnamo har friats av Jönköpings tingsrätt. En av männen har en hög position i den kriminella organisationen Bandidos.

Då båda männen stod åtalade för en rad brott, bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse grovt brott, grovt vapenbrott, narkotikabrott och hot mot tjänsteman.

En av de båda är högt uppsatt i Bandidos och har varit misstänkt för inblandning i de allvarliga gängbrotten i Värnamo i vintras.

Männen greps sedan polisen gillrat en fälla för dem efter att ha hittat sprängmedel gömt i en termos i ett skogsparti i Värnamo kommun.

Jönköpings tingsrätt friar Bandidosmedlemmen helt från samtliga anklagelser eftersom man inte anser att det är bevisat att det var han som hade lagt ut termosen i skogen. Hans kumpan döms till skyddstillsyn för bland annat vapenbrott och hot mot tjänsteman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet