Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Team Lost (Fanny Ahlfors och Patrik Widell) gjorde 15 kilometer och kom som andra i mål men vann i den mixade kategorin. Foto: Pernilla Bursell/SVT

Bara glada miner under Swimrun i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Det var under lördagsförmiddagen som Swimrun gick av stapeln i centrala Jönköping. Strax över 100 personer hade anmält sig och skulle med löpning och simning ta sig genom en sträcka på antingen 15 eller 35 kilometer.

– Det är ett par som är här och kör med sina grabbar som bara är tio år. Det blir en familjegrej, säger Fredrik Ljunggren som är tävlingsledare.

Människor i alla åldrar, bakgrund och tävlingsvana samlades under lörsdagsförmiddagen för att simma och springa genom hela Jönköping.

Tävlingen hade sin startpunkt mitt i city, närmare bestämt vid Atollen. Därefter går sträckan hela vägen från city till Huskvarna, varvat mellan att springa på land och simma genom stadens tre citysjöar.

– På den långa banan har vi totalt 18 simningar, varav elva är i Vättern, säger tävlingsledare Fredrik Ljunggren.

Swimrun = Teamwork

Tävlar man i den längre kategorin är det ett krav att springa i teams. Trots att samma krav inte finns på den kortare sträckan så är det en majoritet som väljer att springa ihop ändå.

– Bland det roligaste med Swinrun är att man gör det tillsammans, teamwork, säger Fanny Ahlfors som idag gör 15 kilometer ihop med Patrik Widell under namnet Team Lost. Teamet kom idag i mål som nummer två, grattis!

Jönköping Swimrun 2023 topp tre

15 kilometer singel:

Damer:

1. Hanna Ward

2. Susanne Tvingsjö

3. Zandra Åström

Herrar:

1. Henri Pesonen

2. Jon Samuelsson

3. Andreas Karlsson

15 kilometer team:

1. IKHP Triathlon

(Tim Hertzberg/Martin Tjäder)

2. Team Lost

(Fanny Ahlfors/Patrik Widell)

3. Ettvarvtill?

(Fredrik Lundgren/ Martin Forsell)

35 kilometer team:

1. ARK Swimrun Amanda & Hanna

(Amanda Nilsson/ Hanna Skårbratt)

2. Team FLAX

(Lorraine Axegård/Fredrik Axegård)

3. Team Strömgren

(Marie Anderzen/Annika Westrin)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.