Carina Wernersson, rektor på Vättersnäs förskola, säger att barnens dokumentationspärmar, som innehåller bilder, teckningar och händelser som skett på förskolan, lyckades räddas. Foto: Privat

Barnens förskola är totalförstörd – personal i chock

Uppdaterad
Publicerad

Vättersnäs förskola totalförstördes i branden natten mot tisdag. Nu pågår ett arbete med att hitta en ersättningslokal. Men barnens och personalens förskola finns inte längre, många minnen försvann med branden.

Personal och rektorn för Vättersnäs förskola grät samtidigt som de såg sina lokaler totalförstörda av branden under tisdagsmorgonen när räddningstjänsten arbetade med eftersläckningsarbetet.

Många skapelser av barnen har förstörts, men brandmännen lyckades rädda ett av deras starkaste samlade minnen.

– De lyckades rädda barnens dokumentationspärmar, det är deras historier som de arbetat med. Det är bilder på när de började sin inskolning, teckningar, händelser som skett på förskolan och dokumentation om deras lek. Det handlar om minnen som är tänkt att de ska få med sig och se tillbaka på när de blir äldre, säger Carina Wernersson, rektor på Vättersnäs förskola.

Men barnens dokumentationspärmar är nu på sanering eftersom de var fyllda med brandrök.

– Det här är ett trauma för alla barnen, jag hoppas att vi får alla dokumentationspärmarna, säger hon.

Ska hitta ersättningslokal

Carina Wernersson har varit vaken sedan klockan 03.00 på tisdagsnatten eftersom hon larmades om att det brann i förskolan. Under tisdagseftermiddagen ska hon tillsammans med personalen arbeta för att så snabbt som möjligt hitta en ersättningslokal. Hon betonar att verksamheten kommer att fortsätta i en annan lokal så snart det går.

– En ersättningslokal kan vara svårt att fixa från en dag till en annan, vi kanske inte får till en lokal denna vecka men ambitionen är att hitta en ersättningslokal så snart som möjligt. Jag ska kontakta alla vårdnadshavare om läget, säger Carina Wernersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand Ansgarikyrkan Jönköping

Mer i ämnet