Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videoklippet ovan när barnen tar emot gåvan från brandmännen. Foto: Fredrik Weibull

Efter branden – här får barnen sina räddade minnesgåvor

Uppdaterad
Publicerad

Vättersnäs förskola totalförstördes när Ansgariikyrkan i Jönköping drabbades av en kraftig brand i augusti. Men brandmännen lyckades rädda förskolebarnens minnespärmar, där deras uppväxt är dokumenterad. Nu har pärmarna sanerats och SVT var med när räddningstjänsten och saneringsföretaget gav barnen deras minnesgåvor.

Barnen på Vättersnäs förskola har minnespärmar, där deras historier som de arbetat med är samlade. Det finns också bilder på när de började sin inskolning, teckningar samt dokumentation om deras lek.

Under tisdagsmorgonen den 3 augusti möttes förskolelärare och rektor Carina Wernersson av att förskolan stod i lågor. Idag befinner de sig i en ersättningslokal. Nästan alla förskolans ägodelar förstördes, men brandmännen lyckades hämta samtliga barns minnespärmar.

Se klippet ovan när barnen får tillbaka sina minnesgåvor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand Ansgarikyrkan Jönköping

Mer i ämnet