– På två dagar har vi fått in 150.000 kronor. Vi är så tacksamma, säger Theres Frisk. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Barnens jul räddad – pengaregn efter inbrott

Uppdaterad
Publicerad

På bara två dagar har Frälsningsarmén fått in 150.000 kronor efter nyheten om pengarna som skulle gå till utsatta barn hade stulits.
– Vi är helt överväldigade.

Det var under lucianatten som tjuvar bröt sig in i Frälsningsarméns lokaler i centrala Jönköping. Inbrottet upptäcktes när personal kom till Frälsningsarméns lokaler på onsdagsmorgonen. Tjuvarna hade tagit sig in genom en nödutgång och sedan vidare in i byggnaden.

Till en början sades det att 10.000 kronor stulits, pengar som skulle gå till ekonomiskt utsatta familjer.

– Nu har vi räknat efter och ser att det försvunnit 14.000 kronor.

–  Man tappar lite av glöden inför jul. Nu känns det som vi får anstränga oss ännu mer för att hjälpa de behövande familjerna. Det är ledsamt att det är så mycket som är förstört också, sa Theres Frisk, kårledare Frälsningsarmén i Jönköping, dagen efter inbrottet.

Stora donationer

Men bara några dagar senare har Frälsningsarmén fått stora donationer. Både företag och privatpersoner har hört av sig, både från närområdet och andra delar av landet.

– På två dagar har vi fått in 150.000 kronor. Vi är så tacksamma, säger Theres Frisk.

Många har uttryckt bestörtning

Bland allmänheten har uppslutningen varit stor. Många har kommit fram för att uttrycka bestörtning och enligt Theres Frisk har många öppnat sig mer och bidragit till verksamheten.

– Många har ställt sig undrande till att någon kan göra inbrott hos oss, som vill göra gott.

Pengarna var avsatta till verksamhetens arbete med barnfamiljer, som nu kan fortsätta.

– Det här innebär bland annat att den familjekonsulent som vi ska anställa får medel till den verksamheten och vi kanske kan ha fler lovaktiviteter än vi haft tidigare. För oss är det här ett bönesvar.

LÄS MER: Pengar till utsatta barn stulna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer