Foto: TT

Barnläkare häktad för fler sexbrott

Publicerad

Misstankarna mot en barnläkare som sitter häktad för en rad sexbrott mot barn fortsätter att växa. Nu har han häktats igen, för ännu fler brott, bland annat i Jönköpings län.

– Utredningen är inte färdig ännu. Det finns en ganska överhängande risk att det kommer tillkomma ytterliga misstankar, säger kammaråklagare Ann Lidén till TT.

Sedan tidigare är mannen häktad för mer än 20 fall av sexbrott mot barn. Det gäller grova sexuella övergrepp, sexofredande, barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Brotten misstänks ha skett både i och utanför mannens tjänstgöring som läkare och på flera platser i landet, främst Stockholmsområdet.

Fall i Jönköping

Mannen har varit verksam som läkare på flera håll i landet. Skaraborgs sjukhus har gjort både polisanmälan och en orosanmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Även Region Jönköping har gjort en polisanmälan. Bland de brott som tillkom under torsdagens häktningsförhandling finns fall i både Skellefteå och Jönköping.

Totalt ska cirka 2 000 sjukjournaler granskas.

Läkaren nekar till alla misstankar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer