David Höök spelar semifinal med klubben han växte upp i. Foto: Johan Axelsson Bildbyrån och Fredrik Weibull/SVT

David Höök – viktig kugge i försvaret när Nässjö spelar semifinal

Publicerad

22-årige baskettalangen David Höök spelar just nu en historik semifinal med moderklubben Nässjö Basket. Trots sin unga ålder är han en viktig kugge i försvaret.

David Höök växte upp i en baskettokig familj och redan i unga år hade han en basketboll under armen vart han än var. Han var även med på Nässjö Baskets hemmamatcher för att torka svett från golvet. Nu tio år senare är han själv en av stjärnorna i laget.

– Det är en speciell känsla, det var ju drömmen när man var liten att få var med i laget och spela, säger han.

Under säsongen har han tagit stora kliv inom sporten och många ansåg att han var årets stjärnskott inom svensk basket, men han slutade trea i omröstningen.

Brinner för försvar

Han bjuder gärna publiken på spektakulära poäng framåt men trots det är det försvarspelet som ligger honom varmast om hjärtat.

– Att kunna stoppa deras bästa spelare gör att man känner en stolthet, det är viktigt att kunna ge det till laget, säger David Höök.

– I min bok är han en av ligans absolut bästa försvare, det har han visat under hela säsongen, säger tränaren Joakim Källman.

Vad är ditt mål? Hur långt vill du gå?

– Jag vill nå så högt jag bara kan. Det är klart att man vill komma till de bästa ligorna i Europa och USA. Men just nu jobbar jag varje dag för att ta steg för steg och så får man se var det tar en, säger David Höök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.