Åklagaren Adam Rullman vid åklagarkammaren i Jönköping har begärt att de båda misstänkta kvinnorna ska häktas även för mord. Foto: SVT

Efter Toves död: Misstänkta kvinnorna begärs häktade för mord

Uppdaterad
Publicerad

De två unga kvinnor som misstänks för brott i samband med 21-åriga Toves död i Vetlanda begärs nu omhäktade av kammaråklagare Adam Rullman. Misstankarna har stärkts om att de ligger bakom Toves död och Rullman vill att de ska häktas för mord.

Båda kvinnorna begärs nu häktade för mord. Hittills har båda varit häktade som misstänkta för människorov. Åklagare Adam Rullman begär nu alltså att de båda ska omhäktas för mord, men även de tidigare misstankarna om andra brott kvarstår mot kvinnorna.  Förhandling kommer hållas i Eksjö tingsrätt under onsdagen.

– Jag kommer begära att båda ska häktas för människorov, mord och gravfridsbrott vid kommande förhandling, säger Adam Rullman till SVT.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Det var natten till den 16 oktober som Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda. De båda kvinnorna greps ett par dagar senare och har suttit häktade sedan den 20 oktober. Båda kvinnorna har hittills nekat till brott.

Vill inte avslöja detaljer

Polisen är fortfarande mycket förtegna kring vad som kommit fram i utredningen, man vill tillexempel inte berätta vad den rättsmedicinska undersökningen av Toves kropp visat.

– Vi vet att det är mycket uppgifter som cirkulerar, många av dem felaktiga, säger Rickard Finndahl chef för Grova brott på Höglandet.

– Vi hoppas att vi inom en närtid kan berätta mer i ärendet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet