Lastbilschauffören tappade betongblock under färden. Foto: Ur förundersökningen

Berusad lastbilschaufför tappade betongblock – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilschaufför som tappade betongblock på riksväg 31 och orsakade en trafikolycka åtalas nu vid Eksjö tingsrätt. Den 49-årige mannen körde berusad när olyckan inträffade och åklagaren menar att han inte förankrat lasten ordentligt.

Olyckan inträffade en sen kväll i slutet av oktober i Vetlanda kommun. Enligt förundersökningen körde lastbilschauffören från Karlskrona till Jönköping när han plötsligt tappade betongblock från släpet rakt ner på körbanan.

Samtidigt mötte han en personbil. I förhör har föraren i den mötande bilen beskrivit hur lastbilens släp kom över på fel körfält och att han försökte väja in i vägräcket, men krockade med släpet.

Smet från olycksplatsen

Föraren fördes till sjukhus med lättare skador medan lastbilschauffören smet från olycksplatsen.

En polispatrull hittade senare lastbilen på en rastplats och 49-åringen låg då och sov i hytten. Han greps på plats och anhölls sedan.

Enligt åtalet hade lastbilschauffören 1,47 promille alkohol i blodet i samband med gripandet.

– Han var rejält berusad, så han lades in för tillnyktring, sa Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen region Öst, till TT i samband med olyckan.

Gjort vissa medgivanden

Chauffören, som suttit häktad, åtalas nu för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada, obehörigt avvikande från olycksplatsen och grov vårdslöshet i trafik.

49-åringen har gjort vissa medgivanden runt trafikolyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.