Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johan Arvidsson, fritidschef på Värnamo kommun om beskedet att planen återigen underkändes av Svenska fotbollförbundet. Foto: SVT

Besked i dag: Finnvedsvallen i Värnamo underkänd igen

Uppdaterad
Publicerad

Finnvedsvallen har underkänts igen av förbundet. Därmed spelas IFK Värnamos största match för säsongen i Borås.

– Det känns fruktansvärt tråkigt, säger kommunens fritidschef Johan Arvidsson.

Ifjol fick IFK Värnamo flytta två hemmamatcher till Borås, och förra veckan kom beskedet att årets hemmapremiär mot GAIS också flyttades till Borås Arena – på grund av planens dåliga skick.

De flyttade matcherna från ifjol var en av orsakerna till deras försämrade ekonomiska resultat för 2023. Tidigare har föreningens ekonomichef Christian Ahlander berättat att det framför allt var viktigt att de fick möta Malmö FF på hemmaplan.

– Det är en stormatch. Kan vi inte ha den på Finnvedsvallen betyder det ganska mycket i minskade intäkter, sa Christian Ahlander till SVT Nyheter Jönköping.

Spänd stämning

Klubben har också riktat kritik mot kommunens hantering av planen. IFK Värnamos sportchef Enes Ahmetovic menar att kommunen inte gjort vad de lovat under deras möten med föreningen.

– När man går därifrån känner man att allt är toppklass, det här blir hur bra som helst. Sen blir planen inte ens godkänd av förbundet. Då känner man att man inte orkar växla ett ord till med folk som lovar grejer utan att göra någonting, sa han till SVT tidigare under veckan.

Kritiken bemöttes av fritidschefen Johan Arvidsson, som säger att de tar hjälp av experter.

– Vi upplever att vi har gjort allt. Och jag är mycket tacksam om han tar det direkt med mig och inte går via media.

Under torsdagen fick kommunen råd av förbundet hur de kunde gå vidare – trots att kommunen sagt att de gjort allt de kan. Hör kommunen bemöta det i klippet.

Sportchefen Enes Ahmetovic har i ett inlägg på plattformen X, kritiserat skicket på konstgräsplanen (till vänster) med gummigranulat utspritt över sig och påpekar att gräsplanen som används till parkering (till höger) ser desto bättre ut. Foto: Privat

IFK Värnamo gick från en vinst på 7,6 miljoner kronor 2022 till att gå back 325 000 kronor 2023. I klippet nedan berättar ekonomichefen hur mycket IFK Värnamo beräknar att de förra året förlorade på matcherna i Borås, samtidigt som sportchefen Enes Ahmetovic berättar varför de tvingats släppa så pass många spelare gratis.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om ekonomin och transferläget från IFK Värnamos ekonomi- och sportchef i klippet. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.