Kommmunstyrelsens förste vice ordförande i Gislaved, Anton Sjödell (M), tycker att motorbanan i Anderstorp är en viktig plats för kommunen. Foto: SVT

Beslut om motorbanan i Anderstorp upprör

Publicerad

Ett nytt beslut från Länsstyrelsen innebär färre dagar med verksamhet på motorbanan Anderstorp. Något som upprör både verksamhetsutövarna och politikerna i kommunstyrelsen.

Idag bedrivs verksamhets på motorbanan, Scandinavien Raceway, i Anderstorp med ett beslut som är taget av bygg- och miljökontoret i Gislaveds kommun.

”Vi är bekymrade”

Efter att Länsstyrelsens nu tagit beslut om att begränsa verksamheten, på grannarnas begäran, står kommunen på motorbanans sida.

– Vi är bekymrade. Motorbanan sätter Gislaveds kommun på kartan och vi ser det som en utvecklingsplats, säger kommunstyrelsens förste vice ordförande Anton Sjödell (M).

Kan påverka naturreservat

Enligt beslutet är det ett tiotal grannar som tycker att motorbanans bullerljud stör alldeles för mycket, något som Anton Sjödell (M) inte kan anses vara ett tillräckligt skäl för att begränsa verksamheten.

– Vi tycker det är en viktig plats. Både för kommunen, Sverige och världen, menar han.

Länsstyrelsen skriver också i beslutet att det ur miljösynpunkt kan påverka naturreservatet Anderstorps Stormosse som ligger i närheten.

– Men vi har ju också riksväg 27 som låter mycket mer än själva motorbanan. Är det farligare ljud bara för att det är motorsportljud?, säger kommunstyrelsens förste vice ordförande Anton Sjödell (M) och fortsätter:

– Vi kommer nogsamt utreda konsekvenserna av beslutet för att kunna agera till en positiv utveckling för motorbanan.

Har överklagats

Beslutet har överklagats av kommunen till mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt. Enligt Sjödell (M) har nu kommunen fått besked att verksamheten får fortsätta som tidigare tills dess att ärendet har prövats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer