Två viltolyckor – begränsad framkomlighet på E4

Uppdaterad
Publicerad

Två trafikolyckor har inträffat under natten och morgonen där bilar har kört på vilt. I natt krockade bilar med en älg på riksväg 40 och nu på morgonen krockade en personbil med ett rådjur på E4 i höjd med Stigamo.

Det var vid halv två i natt som två bilar var inblandade i en krock med en älg på riksväg 40 i höjd med Axamo flygplats utanför Jönköping. Totalt fem personer satt i de två bilarna och två av dem fick föras till sjukhus med ambulans. Båda var vakna och talbara.  Älgen dog vid krocken och en bil fick bärgas efter olyckan.

Begränsad framkomlighet E4

Och nu på morgonen krockade en personbil med ett rådjur på E4 i höjd med Stigamo mellan Jönköping och Värnamo. Föraren blev inte skadad men har inte själv kunnat flytta bilen från vägen. Trafiken passerar i ytterfil med begränsad hastighet. Bilen ska bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.