Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du entusiasten Arnold Gustavsson, som står på åskådarläktaren hela dagen när det nya tyska miljongräset rullas ut. Foto: Johannes Tolf/SVT

Här rullas miljongräset ut på Finnvedsvallen

Publicerad

Nu har det tyska gräset börjat rullas ut på Finnvedsvallen i Värnamo.

– Det ser fantastiskt bra ut, säger Arnold Gustavsson som är en av de Värnamobor som på åskådarplats följde arbetet.

När IFK Värnamos hemmaplan blev underkänd en fjärde gång kom föreningen och Värnamo kommun överens om att byta ut underlaget på Finnvedsvallen. I dag torsdag kom flertalet lastbilar med gräsrullar från Tyskland, och rulle efter rulle började läggas ut på fotbollsplanen.

– Jag kommer att vara här hela dagen och titta på, säger Arnold Gustavsson entusiastiskt och blickar ut mot planen där gräsläggningen pågår för fullt.

Han är inte ensam om att följa arbetet. Flera Värnamobor samlades under förmiddagen vid sidan av planen för att titta på när den bruna jordplanen successivt bekläddes med sommargröna meterbreda gräsremsor.

Tre miljoner kronor

Kostnaden ligger på tre miljoner kronor, där IFK Värnamo betalar 51 procent och kommunen 49. Samtidigt fortsätter kommunen utreda möjligheterna för att gräva ner värme i planen till nästa år. Ett externt värmesystem ser man inte som en tänkbar lösning.

I klippet ovan hör du några av de fotbollssupportrar som idag samlades på Finnvedsvallen för att se när det nya gräset rullades ut

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.